מנהל משברים משפחתיים ואסטרטג - כן מגשר לא!
הדרך הנכונה בשלב הראשון של סכסוך משפחתי
בחרתי להסביר בפועל מה עושה מגשר ומכאן מדוע החלטתי כי ניהול משברים משפחתיים מורכבים, עדיף כי התהליך הראשון יהיה יחד איתי כמנהל משברים משפחתיים השוכר את שרותיי כמנהל המשבר ואסטרטג ולא כמגשר.
במהלך שנים רבות מאז שנשיא בית משפט השלום אישור אותי כמגשר בהתאם לחוקי בית המשפט בשנת 2005 שימשתי גם כמגשר מקצועי.
ברור, חלק מהתיקים שהייתי מגשר הייתה הצלחה חלק לא. היכן שגישור לא עבד חזרו הצדדים או הלכו למערכת המשפטית מערכת קשה ומורטת עצבים. אפתח ואומר כי בין השאלה מה עדיך בית משפט או גישור לעולם עדיף גישור, ביהמ"ש יודעים כיצד נכנסים אל לא אייך יוצאים.
גישור קיימים מספר נתונים שיש להכיר בטרם החלטה לתהליך גישור:
1. בכל צד מקוננת תחושה של ויתור ותחושה של חוסר ויתור, תחושה של ניצחון ותחושת הפסד. בביהמ"ש ניתנת החלטה שיפוטית ולכן תמיד יש צד מנצח ויש צד מפסיד.
2. התהליך בין הצדדים פתוח לשיחה בין הצדדים וכן קיימות שיחות בין המגשר לכל צד מהצדדים, בביהמ"ש לא קיימת אפשרות לשיחות אישיות.
3. ההליך אינו משפטי ואינו מפחיד , ביהמ"ש פועל תחת חוקים נוקשים
פרוצדורה
גישור מתחיל בחתימה על הסכם הבא להסדיר מערכת היחסים בין הצדדים עצמם בין הצדדים למגשר. בגישור נעשות פגישות משותפות ופגישות עם כל צד בצורה נפרדת, בביהמ"ש תהליך רק עם הצדדים תוך כדי חוויות פחות נעימות בגישור ניתן לספר הכל למגשר בביהמ"ש כל מילה מיותרת מעבר לעבודתו של העו"ד שהינו המתורגמן המשפטי של כל צד.
בית המשפט אינו גוף שעוסק בנושאים שאינם משפטיים ואינם מחלוקות בין הצדדים בכספיים הסדרי ראיה מזונות וממון, בגישור יכולות להיות גם שיחות אישיות כגון שלום בית וכו' הכל פתוח למקצוענות וניסיון המגשר.
במפגשי גישור אתם מנהלים יומן, בביהמ"ש הכל מתנהל בהתאם ליומנו של ביהמ"ש,
בגישור אפשר להכין הסכם גירושין על תנאי ולנסות לחזור לחיות יחד את ביהמ"ש הנושא לא באג'נדה שלו הסכמים מסוג זה. בגישור המגשר יכול להיכנס לכל נושא אישי ,ביהמ"ש לעולם לא עוסק נושאים אישיים, זה לא תפקידו
הצלחת הגישור הוא להביא את הצדדים להסדר ולאישורו ברני וקבלת גט בדרך המהירה.
שלום לכם , שמי יריב וינצר ואני ד"ר לסוציולוגיה,
במהלך שני העשורים האחרונים צברתי ניסיון אדיר ומקצוענות בהתאם. הכל מעבודתי נטו בעולם המשפטי.
כעו"ד פלילי מוביל ייצגתי בעולם הפלילי והקשה ביותר וכן ייצגתי בתיקי מעמד אישי ומשפחה, מגשר , ובמשך השנים האחרונות גם מוניתי כמנהל עיזבון מטעם בית המשפט.
כעורך דין עמדתי מול מערכות שיפוטיות, משטרה, בתי סוהר ופרקליטות והכל בדרך קשה עם מלחמות של כוח וזלזול בוטה בכבוד האדם וחירותו, בתיקי משפחה ייצגתי צד אחד בביהמ"ש לענייני משפחה ולמדתי מה היא גסות ובריונות של כולם נגד כולם.
מלחמות 'עקובות דם' אמוציונאליות שנאה ורוע. בתיקי גישור השתתפתי כעו"ד מייצג של אחד הצדדים ותמיד השליטה היא של עורכי הדין ולא של הצדדים, מדובר במלחמות שכל צד רוצה לנצח, לפגוע, להשפיל ולהביא את התוצאה הכי טובה ללקוח שלו. הרצון לנצח בכל מחיר משכיח כי מדובר בסכסוך בין בני זוג שיש להם ילדים משפחה הורים
אין מנצח כולם מפסידים!
כל הניסיון המקצוענות הידע שרכשתי כעו"ד מגשר ואלפי שעות מול המערכות ובמערכות הובילו אותי לחשוב לנתח ולהחליט וכאן אני מדבר מהצד הסוציולוגי שלי.
גירושין, סכסוך אחים, סכסוך משפחה קרובה מוביל לסיום וניפוץ תאים משותפים, משכך החלטתי לזקק הכל לתוך משפך חיים חדש והוא ניהול משברים משפחתיים מורכבים והכל תחת החזון שלי והוא
" ניהול משברים בתא המשפחתי ויצירת פתרונות תוך כדי שמירה על ערכי אנושיות".
אני בלב שלם מאמין כי תחילת משבר משפחתי מתחיל דווקא בניסיון למעט חריג בישיבה סביב שולחן בבית קפה וניסיון הידברות להגיע לתוצאות טובות ולא לבזבז כסף על עורי דין המומחים במעמד אישי.
המפגש בבית הקפה עולה על שירטון כי אין לצדדים ניסיון במו"מ משפחתי האמוציות גוברות, הרגש גובר ופיצוץ!
שלב הבא יוצאים מהפגישה וטלפון אמא אבא חברות חברים וכל יושבי 'הטריבונה' והם כבר יועצים מקצועיים וכל מה שיש להם בדר"כ זה לתת עצה או להפנות לעו"ד חבר או מייצג אותם. זאת התחלת הסוף המר.
הצעתי הקונקרטית:
אני לא מייצג לא כעו"ד ולא כמגשר, אני בפועל האדם המקצועי שיודע הכי טוב כיצד לקבל אירוע מסוג זה , לנתח אותו בצורה המיטבית לטובת הצד ששכר את שירותי ובהתאם לבנות את האסטרטגיה לניהול .
ניהול המשבר חייב להיות עם אסטרטגיה ברורה,
סוף מעשה במחשבה ומטרה תחילה .
כל לקוח עבורי הוא עולם שלם ותפקידי להעניק לו את ה 100% שלי להצלחת המטרה.
חשוב לדעת :
החיים הם ארסנל ניסיון ידע ומקצוענות
Comments